Sådan får du arbejdsmiljøet helt i top

Der er unægteligt mange forskellige initiativer, som man kan igangsætte for at få arbejdsmiljøet helt i top. Hvis du savner en smule inspiration, kan du få hjælp her i denne artikel. 

Sociale arrangementer 

Der hersker ingen tvivl om, at sociale arrangementer er yderst vigtige for at arbejdsmiljøet er i top på arbejdspladsen. Langt de fleste af os bliver nemlig mere komfortable på arbejdspladsen, hvis vi har skabt gode sociale forbindelser til vores kollegaer. Mange undersøgelser viser også, at langt de fleste medarbejdere vægter gode relationer på arbejdspladsen ekstremt højt. Hvordan får man så skabt disse gode relationer blandt kollegerne? 

 

Selvom det kan være fordelagtigt at holde fredagsbarer i ny og næ, kan det altså også være en meget god idé at arrangere nogle teambuilding øvelser. Escape rooms er meget populære for tiden, idet medarbejderne skal samarbejde om diverse sjove opgaver. Det giver ikke kun medarbejderne mulighed for at skabe en relation – det giver også medarbejderne mulighed for at lære hinanden at kende i forbindelse med at samarbejde.

Inkluder medarbejderne 

Som virksomhedsejer, leder, manager og lignende kan man hurtigt få stablet diverse sociale arrangementer på benene. Dog er det altid en god idé at inkludere medarbejderne i disse beslutningsprocesser! Opret eventuelt et festudvalg. På den måde bliver medarbejderne inkluderet – det kan jo være, at de har nogle gode idéer til, hvad I skal lave til det næste sociale arrangement! 

Frihed under eget ansvar 

Når man taler om “frihed under eget ansvar” refererer man til, at medarbejderne har fleksible arbejdstider og også har mulighed for at arbejde hjemmefra, hvis dette skulle være ønsket fra medarbejderens side. Det er ikke alle virksomheder, som er fortaler for denne arbejdsmetode – dog bliver det mere og mere populært.

 

Det kan være en god idé at benytte sig af denne arbejdsmetode, hvis man gerne vil styrke arbejdsmiljøet. Vi har alle travlt, og flere og flere oplever at blive stresset. Hvis en medarbejder er stresset, er der ingen tvivl om, at vedkommende har mindre kapital til at bidrage til et godt arbejdsmiljø. Giv derfor medarbejderne mulighed for at tage en hjemmearbejdsdag, hvis dette kan gøre vedkommende mindre stresset! Husk dog, at det også er vigtigt, at medarbejderne har det rette IT udstyr til hjemmekontoret

 

Hvad tænker medarbejderne selv om frihed under eget ansvar og fleksible arbejdstider? Måske de har nogle gode idéer til, hvordan det kan foregå på bedst mulige vis på jeres arbejdsplads.