Sådan kan et budgetteringssoftware være til gavn for din virksomhed

I mange virksomheder bliver der brugt regneark, når det drejer sig om budgettering. Hvorfor er det så tilfældet? Det er på grund af, at det er en nem og billig løsning, når der er tale om økonomistyring. Men der findes også andre løsninger, der ikke er forsynet med de samme begrænsninger som regneark.

Regneark er ikke altid den bedste løsning for alle virksomheder. I stedet kan du prøve at tage et kig nærmere på et budgetværktøj som for eksempel et budgetteringssoftware. Lær mere om, hvordan et budgetteringssoftware kan være til gavn for din virksomhed.

Eliminér fejl

Der kan hurtigt opstå fejl eller problematikker, når budgetteringen foretages i et regneark. Det kan eksempelvis være, at der ved en fejl laves en overskrivning af en formel eller lignende. 

Når det kommer til regneark, bliver der lavet fejl en gang imellem. Dette er naturligvis ikke en fordel. 

Hvis der i stedet bliver brugt et budgetteringssoftware, er det muligt at eliminere diverse fejl og undgå forskellige problematikker. Det hele bliver automatiseret, så der ikke længere kan ske manuelle fejl. Det betyder, at der opnås en langt større sikkerhed i forhold til budgetteringen.

Intet stort ansvar på en enkelt person

Et regnearks kompleksitet vil typisk stige med tiden – især hvis virksomheden bliver større. Er der kun en enkelt person, der har styr på regnearket, er der lagt et stort ansvar på denne person. 

Derudover er der en personafhængig, der ikke er særlig smart. For hvad skal du gøre, hvis personen skifter arbejde eller lignende? Har du et budgetteringssoftware, er der ingen personafhængighed.